Over ITV Studios Netherlands

Wie zijn wij?

Met ruim 300 collega’s zetten wij ons elke dag in om miljoenen mensen te kunnen verrassen, verbazen, ontroeren en inspireren. Wij zijn ITV Studios Netherlands, een van de grootste productiehuizen in Nederland en de Nederlandse productietak van het Britse mediabedrijf ITV Studios. ITV Studios is een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf dat het grootste commerciële televisienetwerk van het Verenigd Koninkrijk bezit. Wekelijks bereiken we meer dan 40 miljoen kijkers via de verschillende ITV-kanalen. Maar ITV is meer dan alleen televisie. 

Het heeft een wereldwijd productie- en distributiebedrijf: ITV Studios, met meer dan 5000 werknemers over de hele wereld. ITV Studios omvat 60 productie labels in welgeteld 14 landen. Waaronder ITV Studios Netherlands. Dat geeft ons toegang tot de catalogus van ITV Studios en stelt ons in staat om op hoog niveau, naast eigen content, ook internationale content te ontwikkelen. 

Wij willen inspireren en doen dat zowel in de organisatie als ver daarbuiten. Trots zijn wij op onze programma’s, met voor velen welbekende titels als The voice of Holland, Het Perfecte Plaatje, Oh Wat een Jaar, Love Island, Beat The Champions en Married at First Sight. En dat is slechts een greep uit onze catalogus.

Ons DNA

ITV Studios Netherlands is een plek waar creatieve, ondernemende en bevlogen makers werken aan content in alle mogelijke genres en voor elk platform. We nemen creativiteit serieus. Heel serieus. Het is een wezenlijk onderdeel van onze manier van werken. 

We kunnen dit werk alleen realiseren met collega’s die geloven in wat ze doen en bereid zijn er echt voor te gaan. Wij koesteren creativiteit, ondernemerschap en lef. Ideeën doen we niet alleen op in de development meetings, maar kunnen van alle verschillende kanten binnenkomen. Ook van buiten het bedrijf. Misschien heb jij wel een goed idee en zitten wij straks samen aan de tekentafel!

Wat maakt ons bijzonder?

Flexibiliteit is voor onze medewerkers erg belangrijk, mede daarom hebben we het werkmodel “Go Hybrid” binnen ITV Studios ingesteld. Hierbij hebben onze werknemers de vrijheid om een aantal dagen per week thuis te werken, waarbij een volledige en fijne thuiswerkplek door ons wordt gefaciliteerd. 

Daarnaast staan diversiteit en inclusiviteit hoog op onze lijst van kernwaarden. Er heerst binnen ITV Studios Netherlands een prettige, informele werksfeer en we maken gebruik van ons eigen communicatiemiddel via het platform ‘Backstage’. Ook organiseren we de leukste evenementen en team activiteiten. Sinds 2023 is ITVit gelanceerd, zij zetten zich in voor de vitaliteit van onze medewerkers door sportlessen aan te bieden en nog veel meer. Daarnaast mogen medewerkers een dag per jaar besteden aan vrijwilligerswerk naar keuze.

Het milieu en onze planeet zijn ook erg belangrijk voor ons. Daarom hebben we bij ITV Studios Netherlands een projectteam dat zich volledig focust op het vergroenen van het bedrijf en onze producties; ITV Green. Inmiddels produceren wij als eerste productiehuis al onze programma’s met een duurzaam certificaat van albert. Daarnaast zetten wij ons bedrijfsrestaurant in als Too Good To Go locatie voor al onze medewerkers zodat overgebleven eten niet wordt weggegooid.